Έχεις εργασία για το πανεπιστήμιο και δεν ξέρεις πως να την αρχίσεις ή πως να την διαχειριστείς ;


Μαριέττα Κωνσταντινοπούλου

Είμαι σίγουρη πως και εσύ – όπως και εγώ άλλωστε – μπορεί να βρίσκεσαι σε μία περίεργη θέση όταν έρχεται η στιγμή να αρχίσεις μία εργασία για το πανεπιστήμιο .

Σου έχω όμως κάποια βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις εάν έχεις μπλοκάρει τελείως !

Αρχικά , άνοιξε το word , γίνεται χωρίς αυτό άλλωστε να κάνεις εργασία ;

Πρόσεξε – απο την αρχή – πάρα πολύ καλά εάν ο/η καθηγητής/τρια σου έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για την εργασία (όπως πχ. συγκεκριμένη γραμματοσειρά , μέγεθος γραμμάτων κ.α.) .

Κράτησε σημειώσεις για την εργασία σου σε ένα τετράδιο ή όπου σου αρέσει , θα σε βοηθήσει πραγματικά !

Εντόπισε το θέμα της εργασίας σου και φρόντισε να το έχεις καταλάβει πολύ καλά , είναι για εμένα απο τα πιο σημαντικά βήματα !

Άρχισε να συλλέγεις δεδομένα για την εργασία σου ! Εάν δεν έχεις πολλές πηγές και ψάχνεις για άρθρα επιστημονικά , αυτό το site μπορεί να σε βοηθήσει με δωρεάν υλικό (ξενόγλωσσο βέβαια) !

Κάνε ένα σχεδιάγραμμα της εργασίας σου , πάντα χρειάζεται , η δομή είναι πολύ σημαντική . Σημαντική επίσης είναι και η έκφραση μας εφόσον και εμείς είμαστε μικροί επιστήμονες !

Μόλις αρχίσεις την εργασία σου στο word , να έχεις οπωσδήποτε εξώφυλλο με το όνομα του πανεπιστημίου σου , τον ΑΜ (Αριθμό Μητρώου) σου , το όνομά σου , το όνομα του διδάσκοντα & φυσικά το όνομα του μαθήματος για το οποίο κάνεις την εργασία . Έπειτα , στη δεύτερη σελίδα της εργασίας σου να προσθέσεις τα περιεχόμενα , να έχεις αναλυτικά τις ενότητες της εργασίας σου με αρίθμηση σελίδων .

Εάν δεν σου έχει δώσει ο καθηγητής κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα ήθελε να δει στην εργασία σου , μην επιλέξεις κάποια γραμματοσειρά που να είναι δύσκολη στην ανάγνωση της , ούτε μέγεθος γραμματοσειράς πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό (κάτι ενδιάμεσο , πχ. 12-13) .

Για εμένα σημαντικό και κύριο θα ήταν αρχικά να μπορούσα να δω μία περίληψη του θέματος στην αρχή της εργασίας ή τον σκοπό . Επομένως , σε πολλές εργασίες μου μετά την εισαγωγή ή μέσα σε αυτήν προσθέτω και τον σκοπό .

Όταν αλλάζεις ενότητες ή κεφάλαια , να γράφεις τίτλο στην αρχή της σελίδας , ώστε να μπορεί να καταλάβει ο οποιοσδήποτε που να ανατρέξει για κάθε πληροφορία που θα δίνεις . Επίσης , μην ξεχάσεις την αρίθμηση στις σελίδες , είναι πολύ πολύ σημαντική για την διευκόλυνση εκείνου που θα διαβάσει την εργασία σου !

Τέλος , να γράψεις συμπεράσματα επί του θέματος καθώς και τι αποκόμισες απο αυτή την εργασία (εάν αισθάνεσαι πως ταιριάζει το δεύτερο) & να δώσεις σε ένα πρόσωπο που εμπιστεύεσαι να διαβάσει την εργασία σου (για λάθη).

Ελπίζω το παρόν άρθρο να σου φάνηκε χρήσιμο !

2 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.