πολιτικής επιστήμης και διεθνών σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Κόρινθος

Θα γράψω δύο λόγια για το τμήμα πολιτικής επιστήμης και διεθνών σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο καθώς είμαι απόφοιτος αυτού του τμήματος. Το τμήμα είναι κάπως καινούριο σε σχέση με την Πάντειο ή το ΕΚΠΑ και για αυτό το λόγο οι καθηγητές συνεχώς αγωνίζονται για να αποδεικνύει την αξία του. Είναι μικρό τμήμα και στεγάζεται στον όροφο ενός καινούργιου κτιρίου και είναι αρκετά καθαρό και περιποιημένο. 
Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει γύρω στα 6 μαθήματα ανά εξάμηνο όπου μερικά βαθμολογούνται από εργασία, ενδιάμεση πρόοδο (σαν τέστ) και εξεταστική. Κάποια μπορεί να εχουν μόνο εργασία ως απαλλαγή. Εξαρτάται τον καθηγητη καί την φύση του μαθήματος. Στο τρίτο έτος επιλέγεις αν θέλεις κατεύθυνση πολιτικές επιστήμες ή διεθνείς σχέσεις.Οι καθηγητές είναι αρκετά προσιτοί οι περισσότεροι και χαρη στο γεγονός οτι ειναι μικρό τμήμα υπάρχει επαφή, δεν είναι το απρόσωπο που λεμε. Τα μαθήματα της οικονομίας είναι λίγα, εύκολα και περισσότερο θεωρητικά όπως και του Δικαίου. Στο τμήμα αυτό θα χρειαστεί να ασχοληθείς μέσα σε όλο το εξάμηνο με πράγματα, δεν γίνεται να πηγαίνεις μόνο στην εξεταστική ή να μην παρακολουθείς καθόλου, δεν θα σε βοηθήσει καθόλου. 
Τέλος η πρόσβαση με το κτελ είναι πανευκολη γιατί σε αφήνει απ’έξω που είναι και ο σταθμός (κόστος φοιτητικό με επιστροφή 9 ευρώ) . Μπορείς να νοικιάσεις σπίτι κάτι που δεν το προτείνω αν είσαι απο Αθήνα. Μπορείς να πας και με προαστιακό (ίδιο κόστος) αλλά σε αφήνει εκτός πόλης οπότε μετά πρέπει να πάρεις ταξί κάτι που δεν είναι φθηνό αν εισαι ένα άτομο. Αν το γεμίσετε τότε ναι. Συμφέρει ακόμα περισσότερο αν είστε παρέα και έχετε αυτοκίνητο και πληρώνετε όλοι μαζί!(Γύρω στα 5 ο καθένας σύνολο). Αν μένεις Αθήνα ουσιαστικά δίνει το ενοίκιο σου στην μετακίνηση και γλιτώνεις τους υπόλοιπους λογαριασμούς!
Η περιοχή ειναι ωραία καί πολλές φορές μοιάζει περισσότερο εκδρομή παρά σχολή. Βέβαια είναι λίγο ότι ναναι οι Κορίνθιοι και λείπει λίγο το πιο Εξάρχεια στυλ αλλά εντάξει. 
Φοιτητές θα βρεις όλων των λογιών και θα σε πρηξουν λίγο αυτοί της κομματικής παράταξης αλλά δεν χρειάζεται να ασχοληθείς με κανέναν σε κομματικό επίπεδο. Μπορείς να μιλάς στην φοιτητική συνέλευση για ότι σε απασχολεί και θα είναι όλα καλά!
Η σίτιση του τμήματος είναι σε άλλο κτίριο είναι οκει θα έλεγα. Το τμήμα υποστηρίζει πρόγραμμα Erasmus, Erasmus+ , διοργανώνει ημερίδες , συνεδρία και κάποιοι καθηγητές παίρνουν πρωτοβουλίες για επίσκεψη σε φορείς όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα ή και σε μουσεία, ανάλογα το μάθημα. Στο τμήμα μας την περίοδο του BREXIT είχε έρθει Βρετανή πρέσβης και μας είχε μιλήσει για την οπτική της Βρετανίας πάνω στο ζήτημα της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ορίστε το λινκ: https://pedis.uop.gr/?tag=%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%83%CE%B2%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1
Νομίζω ήμουν αρκετά κατατοπιστικός, εγώ αν είχα επιλογή θα επέλεγα και πάλι αυτό το τμήμα! Εύχομαι να βοήθησα. Ότι θέλεις μπορείς να δεις και την ιστοσελίδα του τμήματος https://pedis.uop.gr/
Καλή τύχη,

Απόφοιτος του τμήματος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.