ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΠΘ

Ίσως δεν είμαι το κατάλληλο άτομο να μιλήσω για την σχολή, αλλά παρ’ όλα αυτά θα το κάνω. Είμαι φοιτήτρια της Ψυχολογίας του ΑΠΘ. Όλα μου τα σχολικά χρόνια ήμουν πολύ μπερδεμένη- και ακόμα είμαι- για το ποια σχολή να επιλέξω και τι θέλω να κάνω σε επαγγελματικό επίπεδο. Μολονότι άλλαζα κάθε βδομάδα σχολή επιλογής κατά την διάρκεια των πανελλήνιων, η ψυχολογία δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου, γιατί πολύ απλά δεν ήθελα να γίνω ψυχολόγος. Όταν βγήκαν οι βαθμοί, αφού δεν ήξερα τι θέλω να κάνω με την ζωή μου και αφού υπήρχε η κατεύθυνση από φροντιστήρια κτλ για νομική ή ψυχολογία επέλεξα την ψυχολογία ως λιγότερη χειρότερη από νομική.

Έχοντας κάνει δύο εξάμηνα, μπορώ να πω ότι η σχολή πέρα από τον δικό μου υποκειμενισμό (καθώς την είχα πάρει στραβά στην αρχή και μέχρι προσφάτως), είναι πολύ καλή σχολή. Έχει ευαισθησία, αν μπορώ να το θέσω έτσι, και πολύ καλούς και καταρτισμένους καθηγητές. Τα μαθήματα των πρώτων εξαμήνων είναι εισαγωγικά και είναι λογικό να μην είναι όλα τελείως ενδιαφέροντα, αλλά πρέπει φυσικά να μπουν κάποιες βάσεις. Από θέμα οργάνωσης δεν αντιμετώπισα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Τα διαδικτυακά κύλησαν ομαλά. Η ύλη για τα μαθήματα, ακόμα και για τα πιο δύσκολα, βγαίνει και αυτό είναι καθησυχαστικό, γιατί μπορείς να ασχοληθείς και με άλλες δραστηριότητες εκτός σχολής.

Σαν προοπτικές, όπως και οι άλλες σχολές ψυχολογίας, έχει φυσικά το να γίνεις ψυχολόγος (κλινικός, σχολικός, κτλ), αλλά από την στιγμή που κάτι τέτοιο δεν με ενδιαφέρει, εγώ προσωπικά θα κατευθυνθώ σε πιο εναλλακτικές επιλογές, όπως αυτή του μάρκετινγκ και του ανθρώπινου δυναμικού. Με αυτό θέλω να πω ότι σαν βάση σπουδών, πέρα από το κύρος και όλα τα σχετικά, μετράει πολύ και στο βιογραφικό και στον ίδιο τον φοιτητή για την πνευματική του πορεία.

Ένα αρνητικό με την σχολή είναι ότι αν κοπώ στο πρώτο έτος σε ένα μάθημα και στην κανονική εξέταση και στον Σεπτέμβρη, πρέπει να περιμένω να το δώσω τρίτο έτος ή σε κάποια εμβόλιμη αν υπάρξει και όχι στην επόμενη εξεταστική. Όπως κι αν έχει, από την στιγμή που εγώ μιλάω θετικά για την σχολή, φανταστείτε πώς θα εκφραστεί ένας από τους πολλούς συμφοιτητές μου, οι οποίοι ήθελαν εδώ και πολλά χρόνια να ασχοληθούν με το αντικείμενο και λατρεύουν πραγματικά αυτό που κάνουν!

-Ανώνυμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.