Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής ΠΑΜΑΚ

Γεια σας και εύχομαι να περάσετε στις σχολές που θέλετε παιδια!!
Είμαι φοιτήτρια στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΜΑΚ. Τελείωσα το 1ο έτος διαδικτυακά και ευελπιστώ να συνεχίσω το 2ο δια ζώσης.  Η άποψή μου ίσως να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα που θα συναντήσετε εσείς,  καθώς τα Πανεπιστήμια (τουλάχιστον με βάση την τωρινή νομοθεσία) θα λειτουργήσουν κανονικά από τη νέα σχολική χρονιά.  Προσωπικά ΛΑΤΡΕΥΩ τη σχολή μου -η οποία ήταν η πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό- και βλέπω οτι αν και πολλοί  συμφοιτητές μου είχαν ως πρώτη επιλογή τους άλλες σχολές,  χαίρονται που αντί αυτών,  βρίσκονται στη δική μας. 
Η σχολή έχει δύο κατευθύνσεις: ειδικής αγωγής και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. Κατεύθυνση διαλέγεις στο δεύτερο έτος και τα μαθήματα εισαγωγής στην κάθε κατεύθυνση είναι αυτά του 1ου και του 2ου εξαμήνου αντίστοιχα. Προσωπικά προτίμησα τόσο λόγω  της κατεύθυνσης που επιθυμώ να ακολουθήσω (ειδικής αγωγής), όσο και λόγω των καθηγητών και του τρόπου διεξαγωγής του μαθήματος, τα μαθήματα του 1ου εξαμήνου. Γενικά, οι περισσότεροι καθηγητές είναι αρκετά αξιόλογοι και σχεδόν όλοι ειναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν.  
Όσον αφορά στα μαθήματα επιλογής,  υπάρχουν τα ελεύθερα επιλογής,  που αρχίζουν στο 3ο ετος( αν θυμάμαι καλά) και τα υποχρεωτικά επιλογής.  Στο 1ο έτος χρειάζεται να έχεις διαλέξει στο σύνολο 2 υποχρεωτικά επιλογής,  μεσα απο 4 συνολικα, 1 στο πρωτο εξάμηνο και 3 στο δεύτερο.  Μετα, για τα επόμενα 3 χρόνια μπορείς να επιλέξεις μεχρι και 11 υποχρεωτικά μαθήματα επιλογής,  μέσα από μια τεράστια ποικιλία μαθημάτων.  Υπάρχει και αναλυτικά το πρόγραμμα στο σαιτ της σχολής για όποιον ενδιαφέρεται.  
Τα μαθήματα και οι εξετάσεις δεν είναι ιδιαίτερης δυσκολίας για κάποιον που ασχολείται έστω και λίγο,  τουλάχιστον με κριτήριο τη διαδικτυακή τους διεκπεραίωση.
Τα παιδιά στη σχολή είναι πολύ θερμά και προσωπικά δε δυσκολεύτηκα να κάνω φιλίες,  ακόμα και διαδικτυακά. Μιλάω βέβαια αποκλειστικά για τους φοιτητές του δικού μου έτους,  καθώς δε γνωρίζω άλλους. Βοηθάνε, παντως, αρκετά οι ομάδες που σχηματίζονται στα σοσιαλ μιντια και θα πρότεινα να συμμετέχετε και να κανονίσετε κάποια βόλτα για γνωριμία από κοντά πριν ανοίξουν οι σχολές με το καλό.  
Το πανεπιστήμιο και οι καθηγητές μας οργανώνουν αρκετές δράσεις, λίγες απο τις οποίες είναι: αθλητικές ομαδες, θεατρική ομάδα,  περιβαλλοντική ομάδα, ομάδα Ρομποτικής,  αλλά και ενδιαφέροντα σεμινάρια με πολλά διαφορετικά θέματα  κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε και τη σελίδα του Πανεπιστημίου. 
Επιπλέον, η βιβλιοθήκη προωθεί τον τεχνολογικό εγγραμματισμό με σχετικά σεμινάρια, ενώ επιλέγοντας 4 μαθήματα πληροφορικής (ενα μάθημα υπάρχει σε κάθε εξάμηνο) παίρνεις αναγνωρισμένο από τον ΟΑΕΔ πτυχίο πληροφορικής. Στο τελευταίο εξάμηνο το θέμα της πληροφορικής ειναι η ρομποτική,  ενώ μέσα απο τη σχολή μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακο στην εκπαιδευτική ρομποτική,  μια λεπτομέρεια που θεωρώ οτι αξιζει να γνωρίζετε.
Για την επιλογή ξενης γλώσσας,  την οποια θα παρακολουθεις σε 4 εξάμηνα,  μπορεις να επιλεξεις αναμεσα σε αγγλικα, γαλλικα, γερμανικα και ιταλικα (αν θυμαμαι καλα). Εγω εχω επιλεξει τα αγγλικα. Η καθηγητρια ειναι αρκετα περιεργο τυπακι μεχρι να τη συνηθίσεις, αλλα επιβραβεύει αρκετα τη συμμετοχη στο μάθημα
Για τον χωρο του Πανεπιστημίου δε γνωριζω, καθως δεν εχω παρευρεθεί αλλα ξερω οτι υπαρχει καφετέρια και κουζινα για φοιτητικά γεύματα. Να το ψαξετε με τις καρτες δωρεαν σιτισης και διαμονης(στην εστια).
Αυτά από μένα, τα υπόλοιπα ελπίζω να τα ανακαλύψετε μον@ σας!!
Καλη τυχη,
Αν με χρειαστείτε με λένε @sia_kappa στο ινσταγκραμ, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε <3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.