Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ

Είμαι πρωτοετής φοιτητής του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας Και Φιλολογίας ΑΠΘ και θα ήθελα να εκφράσω την άποψη μου για το τμήμα. Πρόκειται για μια ανθρωποκεντρική σχολή καθώς οι φοιτητές είναι συνεχώς σε επαφή με τους καθηγητές σε καθημερινή βάση. Είναι ένα απαιτητικό τμήμα που απαιτεί προσωπική προσπάθεια και αγάπη για τα αγγλικά. 
Aρχικα, οι καθηγητές είναι καταρτισμένοι και καλοί γνώστες του αντικειμένου που διδάσκουν. Οι περισσότεροι από αυτούς- με κάποιες εξαιρέσεις- είναι αρκετά βοηθητικοί, πρόθυμοι να ακούσουν τους προβληματισμούς  και να σου δώσουν συμβουλές για αυτό που σε ανησυχεί. Επίσης, αναγνωρίζουν την προσπάθεια σου αλλά είναι αυστηροί στην βαθμολογήση. Επιπλέον, τα μαθήματα  στα πρώτα δύο έτη σπουδών είναι υποχρεωτικά και χωρίζονται σε   γλωσσολογικά, λογοτεχνικά, μεταφραστικά. Τα λογοτεχνικά είναι αρκετά ενδιαφέροντα  και οι καθηγητές σε κάνουν να τα αγαπήσεις. Όσον αφορά τα γλωσσολογικά δεν είναι και τόσο αγαπημένα, ωστόσο με διάβασμα και  προσπάθεια  υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να τα περάσεις με ένα αξιοπρεπη βαθμό. Τα μεταφραστικα μαθήματα δεν υπάρχουν στο πρώτο έτος. Πρέπει να σημειωθεί πως ποτέ δεν επιλέγεις κατεύθυνση μέσα στην σχολή γιατί πάντα πρέπει να επιλέγεις μαθήματα από όλες τις κατευθύνσεις για να συμπληρώσεις τα απαιτούμενα κριτήρια για την λήψη του πτυχίου.  Ακόμη, οι συνθήκες στην διαδικτυακή εξεταστική δεν  ήταν και οι καλύτερες. Δυστυχώς, οι καθηγητές ήταν υπερβολικά αυστηροί και δεν μας έδιναν αρκετό χρόνο για τα θέματα τα οποία ήταν αρκετά απαιτητικά ( το παραδέχτηκαν και οι ίδιοι). Ως αποτέλεσμα αρκετοί φοιτητες δεν προλαβαν να τα λύσουν και να έχουν σωστές και τεκμηριώμενες απαντήσεις. Στην δια ζώσης εξεταστική οι συνθήκες είναι καλύτερες με πιο φυσιολογικά θέματα.
Τα συγγράμματα ειναι σχεδόν ανύπαρκτα. Δηλαδή, η αγγλική ΑΠΘ  δεν συνεργάζεται με τον Εύδοξο διότι θεωρείται αγγλόφωνο τμήμα. Βέβαια, οι καθηγητές θα ανεβάζουν το υλικό για το μάθημα τους  κα για την εξεταστική  στην διαδικτυακή  πλατφόρμα.
Τέλος, είναι μια σχολή που είναι δύσκολη και απαιτητική. Στην αρχή θα είναι δύσκολα επειδή όλα γίνονται στα  αγγλικά και τα μαθήματα θα σας φανούν περίεργα, αλλά με τον καιρό όλα συνηθίζονται και θα μπορέσετε να τα καταφέρετε. Είναι μια πολύπλευρη σχολή που έχει προοπτικές για το μέλλον διότι μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα πέρα από το να γίνεις εκπαιδευτικός.  Το σημαντικό είναι να μην απογοητεύστε. 
P.S.  Η γραμματεία δεν είναι και  ιδιαίτερα συνεργάσιμη αλλά σχεδόν σε όλες τις σχολές τα ίδια χαλια είναι . 
Καλά αποτελέσματα παιδιάα.

-Ανώνυμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.