Αγγλική Φιλολογία – ΑΠΘ

Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια της Αγγλικής Φιλολογίας στο ΑΠΘ . Να σας πω την αλήθεια , ήταν διαφορετικό από αυτό που περίμενα αλλά εξίσου ενδιαφέρον . Το πρώτο έτος κάναμε αρκετά γενικά μαθήματα για τη γλώσσα και την ιστορία της και τη σύνταξη των λέξεων και των προτάσεων . Υπάρχει ένα γενικό μάθημα που έχει φροντιστηριακό χαρακτήρα με πολλή προφορική εξέταση κατά τη διάρκεια του εξαμήνου και στην εξεταστική έχει εξετάσεις τύπου πτυχίου Αγγλικών .

Κάθε εξάμηνο , παίρνουμε πέντε βασικά μαθήματα . Στο πρώτο έτος δεν έχουμε επιλογής . Έχουμε κάποια εργαστηριακά μαθήματα που έχουν να κάνουν με το δράμα (διάσημα θεατρικά έργα) , την ποίηση και τον πεζό λόγο , στα οποία εξεταζόμαστε και κατά τη διάρκεια του εξαμήνου και στο τέλος με εκθέσεις . Τέλος , υπάρχουν και δύο μαθήματα που αφορούν το ένα στις λογοτεχνικές σπουδές και έχουν λογοτεχνικό ύφος και το άλλο στις πολιτισμικές σπουδές που θυμίζει και λίγο κοινωνιολογία .

Αυτό που μας έχουν πει όλοι οι καθηγητές μας είναι πως δύσκολα παίρνεις μεγάλους βαθμούς σε αυτή τη σχολή και πως έπρεπε να αφήσουμε πίσω τη σχολική νοοτροπία του καλύτερου βαθμού και να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που παίρνουμε .

Γενικά χρειάζεται να παρακολουθείς τα μαθήματα ώστε να μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται και για να ψυχολογείς και να καταλαβαίνεις τους καθηγητές/τριες για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στα ζητούμενά τους .

Επικρατεί ένας μικρός χαμός διότι για τον ίδιο τύπο εξετάσεων ο κάθε καθηγητής ζητάει διαφορετικά πράγματα και βαθμολογεί διαφορετικά αλλά εν τέλει με λίγη προσπάθεια φτάνεις άνετα τους βαθμούς 7-8 .

Αναφορικά με την γνώση αγγλικών , φυσικά και πρέπει να είναι καλή αλλά οι καθηγητές/τριες δείχνουν επιείκεια ορισμένες φορές εκτός και εάν γίνονται τα ίδια λάθη ξανά και ξανά .

-Ανώνυμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.