κοινωνιολογία ΕΚΠΑ

Ονομάζομαι Θέμιδα Τάτση και είμαι δευτεροετης -πλέον- φοιτήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών , στο τμήμα κοινωνιολογίας . Εξαιτίας των συνθηκών πραγματοποιήθηκαν μόνο διαδικτυακά μαθήματα φέτος.  

Η κοινωνιολογία καλύπτει όσον αφορά την θεματολογία όλα όσα συνδέονται με την κοινωνία, ιδέες, προκαταλήψεις, τις αλλαγές αυτής στον χρόνο, την οικονομία, τον ίδιο τον άνθρωπο, την ανθρώπινη συμπεριφορά, την οικονομία, την φιλοσοφία ,την κοινωνιολογία σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. 

Στο επόμενο εξάμηνο, δηλαδή το τρίτο στο πρόγραμμα σπουδών υπεισέρχονται τα μαθήματα επιλογής, που θα δώσουν την δυνατότητα στον κάθε φοιτητή και φοιτήτρια ξεχωριστά να διαλέξει σύμφωνα με το πως σχεδιάζει την επαγγελματική του πορεία: Εγκληματολόγος ,κοινωνικος λειτουργός-εξωτερικός συνεργάτης της αστυνομίας,κοινωνικός  λειτουργός σε ιδρύματα, κοινωνικός λειτουργός στα δικαστήρια, κοινωνικός λειτουργός επανένταξης και πολλά άλλα. Ενώ στη συνέχεια μπορεί να συνοδευτεί από ένα μεταπτυχιακό σε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων. 

 Σε αυτό το σημείο οφείλω να πω ότι γίνονταν και πολλά σεμινάρια ,τα οποία αποτέλεσαν μια ισχυρή βάση για την κοινωνιολογική μου σκέψη.  Είναι ιδανικό τμήμα για όσους αποτελούν ανήσυχα πνεύματα και δεν επαναπαύονται σε όσα ήδη γνωρίζουν. Από την μικρή εμπειρία μου στο τμήμα της κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ είμαι σε θέση να σας πω πως θα συναντήσετε πολλά είδη συμφοιτητών ,που θα έχουν διαφορετικές απόψεις με τις δικές σας και διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης σε υποθετικές -ακόμη- καταστάσεις!

Το στοίχημα σε αυτό το σημείο είναι να μην ξεχάσεις ποιος είσαι… Να μην σταματήσεις να προσπαθείς…. Να μην σταματήσεις να λες τη γνώμη σου ! Υπάρχει πολύ συχνά πολυφωνία και αυτό είναι καλό γιατί ο καθένας ξεδιπλώνει και αναπτύσσει τον χαρακτήρα του !  Το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό και οι απαιτήσεις το ίδιο, όμως οι φοιτητές που παρακολουθούν ,όπως και εγώ δεν θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα. Οι καθηγητές έχουν απαιτήσεις ,διότι μας βλέπουν ως επαγγελματίες. Κάποιοι είναι πολύ ελεύθερα πνεύματα και δεν δέχονται να μπουν σε καλούπια, άλλοι πάλι αρκούνται σε όσα γνωρίζουν και οι φοιτητές έρχονται να το ανατρέψουν αυτό! 

Μετά από ένα χρόνο, ομολογώ να πω ότι έχω αποκομίσει γνώση ,έχω διευρύνει τους ορίζοντες μου και έχω ανακαλύψει αι άλλες πτυχές του χαρακτήρα μου !Είναι ένα πολύ όμορφο ταξίδι και δεν θα άλλαζα τίποτα!
Καλή ακαδημαϊκή χρονιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.