Τμήμα πολιτικών επιστημών ΑΠΘ

Είμαι πρωτοετής φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Το τμήμα συστεγάζεται με την νομική σχολή, το οικονομικό και το τμήμα δημοσιογραφίας. Λόγω της καραντίνας δεν έχω γνώση της κατάστασης του κτηρίου και των αιθουσών αν και έχω ακούσει πως η παραμέληση είναι εμφανής.

Το τμήμα έχει πλήθος μαθημάτων αλλά επικεντρώνεται στην μελέτη του πολιτικού φαινομένου, των πολιτικών συστημάτων διαφόρων χωρών και στην διακυβέρνηση της χώρας. Το εύρος των μαθημάτων προσφέρει στον απόφοιτο την δυνατότητα να ασχοληθεί επαγγελματικά σε διάφορες θέσεις, όπως σε εταιρίες δημοσκοπήσεων, ως σύμβουλος πολιτικών προσώπων, σε ΜΚΟ και διάφορες οργανώσεις, σε εταιρίες ως σύμβουλος, σε δήμους και γενικά υπηρεσίες του κράτους. Παράλληλα, μπορείς να δουλέψεις σε διάφορες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά την διαμόρφωση του μηχανογραφικού πολλοί μαθητές της θεωρητικής αποφεύγουν το συγκεκριμένο τμήμα καθώς υπάρχουν στο πρόγραμμα σπουδών μαθηματικά. Όμως πρέπει να σημειωθεί πως τα μαθηματικά αυτά είναι κυρίως στατιστική και καμία σχέση δεν έχουν με τις εξισώσεις και τις συναρτήσεις που κάναμε στο Λύκειο και με λίγο διάβασμα και προσοχή στις διαλέξεις μπορεί κάποιος να τα περάσει με ικανοποιητικό βαθμό!

Οι καθηγητές είναι όλοι τους εξαιρετικοί – αν και αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο. Το τμημα δημιουργήθηκε το 2000 οπότε είναι σχετικά νέο (σε σχέση με υπόλοιπες σχολές και τμήματα) με αποτέλεσμα οι καθηγητές να είναι όλοι τους σχετικά νέοι και να έχουν όρεξη.  Εκτός του ότι κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους, με ενδιαφέρουσες διαλέξεις, παροχή πρόσθετου εκπαιδευτικού υλικού, είναι αρκετά προσιτοί με τους φοιτητές τους, δίνουν προσοχή σε προβληματισμούς που μπορεί να έχουμε και κυρίως δεν είναι απόμακροι ή ψυχροί. Στόχος τους δεν είναι να αφήσουν για Σεπτέμβρη όσους πιο πολλούς μπορούν αλλά να βοηθήσουν τους φοιτητές τους να καταλάβουν το αντικείμενο και να το περάσουν.

Εν κατακλείδι είναι ένα πολύ καλό τμήμα για όποιον ενδιαφέρεται για τις πολιτικές εξελίξεις σε εγχώριο και διεθνές/παγκόσμιο επίπεδο και επιθυμεί να ασχοληθεί με την πολιτική είτε από απόσταση ως μελετητής και αναλυτής είτε ενεργότερα.

-Ανώνυμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.