Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ- ΕΚΠΑ

Είμαι πρωτοετής φοιτητής στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ (το τμήμα είναι γνωστό επίσης και ως ΕΜΜΕ). Στο παρόν άρθρο θα σας μιλήσω με λίγα λόγια τη σχόλη για να βοηθήσω όσους και όσες ενδιαφέρονται για το τμήμα. Ελπίζω να σας βοηθήσω!

Αρχικά να αναφέρω ότι το τμήμα είναι μέρος της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ (ΟΠΕ). Αυτό σημαίνει ότι τα μαθήματα του τμήματος ποικίλουν, ξεκινώντας από αμιγώς θεωρητικά μαθήματα (πχ Εισαγωγή στην Κοινωνιολογία των ΜΜΕ), φτάνοντας ακόμα και σε μαθήματα των οικονομικών (πχ Πολιτική Οικονομία –μάθημα επιλογής στο 1ο έτος-) μέχρι και μαθήματα πολιτικής (πχ Δίκαιο των ΜΜΕ). Γενικά το τμήμα περιέχει στον φοιτητή μια πληθώρα διαφορετικών μαθημάτων, κάνοντας έτσι πιο ενδιαφέρουσα τη σχολή.

Σε αυτό το σημείο πάντως, πριν μιλήσω για τα μαθήματα, να αναφέρω ότι από το τμήμα δε βγαίνεις μόνο δημοσιογράφος. Το θετικό, για μένα, είναι ότι μπορείς να βγεις είτε δημοσιογράφος, είτε επικοινωνιολόγος, ακόμα και να ακολουθήσεις marketing. Με λίγα λόγια η σχολή σου δίνει την ευκαιρία να δουλέψεις στο μέλλον ακόμα και σαν στέλεχος μιας μεγάλης εταιρίας!

Πηγαίνοντας τώρα στα μαθήματα, θα μιλώντας λίγο πιο συγκεκριμένα. Στο 1ο έτος διδάσκεσαι κυρίως μαθήματα εισαγωγής (κυρίως στο 1ο εξάμηνο). Εισαγωγή στην Κοινωνιολογία των ΜΜΕ, Εισαγωγή στη Ψυχολογία των ΜΜΕ και Βασικές Έννοιες στη Θεωρία της Επικοινωνίας είναι ορισμένα από τα πρώτα μαθήματα που διδάσκεσαι στο 1ο έτος. Στα επόμενα εξάμηνα, εκτός από τα μαθήματα που ήδη αναφέρθηκαν, έρχεσαι σε επαφή με μαθήματα που σε φέρνουν κοντά με το διαδίκτυο, ενώ υπάρχουν και πολύ όμορφα εργαστήρια, όπως το εργαστήριο οπτικοακουστικών μέσων, το εργαστήριο (μαζί με το στούντιο) ραδιοφώνου κτλ!

Όσον αφορά τους καθηγητές, εγώ δεν έχω να αναφέρω κάτι αρνητικό. Γενικά οι καθηγητές είναι αυστηροί, αλλά είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους φοιτητές σε ό,τι χρειαστούν. Δυστυχώς δεν είχα ευκαιρία να τους γνωρίσω από κοντά, κάτι που ελπίζω να γίνει φέτος, όπως το ίδιο εύχομαι και για όλους εσάς!

Άφησα, πάντως, για το τέλος τα μεταπτυχιακά. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, το τμήμα σου δίνει την ευκαιρία να ακολουθήσεις μεταπτυχιακό που είτε να αφορά τα νέα μέσα γενικά, είτε τη ψυχολογία, είτε τον πολιτισμό (πχ κινηματογράφο). Πληθώρα επιλογών λοιπόν και σε αυτό το κομμάτι.

Ελπίζω πάντως να σας βοηθήσει το παρόν άρθρο στο να σχηματίσετε μια εικόνα για το τμήμα! Γενικά είναι ένα όμορφο τμήμα και ελπίζω να σας αφήσει ωραίες εντυπώσεις.

Βασίλης Αλεξίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.