Ψυχολογία – Κρήτη

Σπουδάζω ψυχολογία στο πανεπιστήμιο Κρήτης και μόλις ολοκλήρωσα το πρώτο έτος φοίτησης , έχοντας παρακολουθήσει ανελλιπώς τις διαλέξεις . Όπως αντιλαμβάνεστε , έχω πολλά ακόμη να ανακαλύψω , ωστόσο μπορώ να σας παραθέσω την άποψή μου εως τώρα .

Αρχικά , όσοι επιλέξετε να σπουδάσετε εν τέλει ψυχολογία , θα ανακαλύψετε πολύ σύντομα (εαν ήδη δεν το γνωρίζετε) πως ψυχολογία δεν είναι μόνο αυτό που γνωρίζουν – έχουν στο μυαλό τους – οι περισσότεροι , αλλά η ίδια συνεργάζεται με ένα ευρύ φάσμα επιστημών (βιολογία) και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη πολλών κλάδων . Συγκεκριμένα , κάποιος που θα φοιτήσει στο πανεπιστήμιο Κρήτης , θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει αρκετούς απο αυτούς , όπως είναι η κοινωνική , η αναπτυξιακή , η εκπαιδευτική , η κλινική ψυχολογία κτλ. .

Σχετικά με τα μαθήματα , κατα τη γνώμη μου , υπάρχει ένας αρκετά υψηλός βαθμός δυσκολίας , καθώς τα περισσότερα υποχρεωτικά μαθήματα είναι αλυσίδες (εάν δεν περάσεις το ένα δεν μπορείς να περάσεις το επόμενο) , οπότε αν δεν είναι κανείς συνεπής στο διάβασμα σε όλη τη διάρκεια του εξαμήνου και δεν παρακολουθεί τις διαλέξεις , θα έχει ίσως μεγάλη καθυστέρηση στις σπουδές του . Επιπλέον , υπάρχουν μαθήματα που ίσως να μην τα περιμενατε (νευροβιολογία , στατιστική) , τα οποία είναι πολύ βασικά . Επίσης , τα τεστ και οι πρόοδοι είναι πού συχνά , κάτι που είαι θετικό διότι αποτελούν ένα μέρος του συνολικού βαθμού και φυσικά σε πιέζουν να διαβάσεις .

Στα επόμενα εξάμηνα , υπάρχουν σεμινάρια και εργαστήρια για τα οποία δυστυχώς δεν έχω ακόμη κάποια άποψη . Οι καθγητές με τους οποίους συνεργάστηκα εως τώρα , είναι σε γενικές γραμμές απαιτητικοί , προσιτοί , απαντούν άμεσα σε email και προσπαθούν να βοηθήσουν .

**Μία γενικότερη συμβουλή : πριν δηλώσετε οποιαδήποτε σχολή να κοιτάξετε το πρόγραμμα σπουδών στο site της.

-Ανώνυμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *