Ιατρική – Λάρισα

Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια της Ιατρικής Λάρισας . Νομίζω είναι κοινώς αποδεκτό και λογικό πλέον πως οι ιατρικές απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν το κουράγιο να διαβάζουν τακτικά και ενδελεχώς (ίσως και σε καθημερινή βάση) τα περισσότερα μαθήματα διότι αλλιώς θα έχουν απλά : παραπάνω ΑΓΧΟΣ και χρωστούμενα μαθήματα στις εξεταστικές (τα οποία μετά αθροίζονται και δεν μαζεύονται όπως μαρτυρούν και μεγαλύτερα έτη) 🙂 !

Εκτός απο αυτά που γνωρίζουμε όμως αξίζει να σημειώσω , αν μου επιτρέπετε παιδιά , ότι σε αυτή τη σχολή υπάρχει μεγάλο κοινωνικό στίγμα ! Απο τη στιγμή που θα μπεις σε αυτή τη σχολή … αυτομάτως όλοι περιμένουν *άψογη* συμπεριφορά και κοινωνικό στάτους έξω και μέσα στη σχολή . Αυτο , θες δεν θες σε επηρεάζει και πρέπει να μάθεις να το διαχειρίζεσαι ακόμη και εάν ακούγεται υπερβολικό . Όσον αφορά τη δική μου σχολή , έχω να πω πως οι εγκαταστάσεις είναι πραγμτικά ΑΡΙΣΤΕΣ με όμορφους χώρους και περιποιημένα αμφιθέατρα (ΝΑΙ πρόλαβα να μπω δύο εβδομάδες) . Οι καθηγητές τουλάχιστον στο πρώτο έτος είναι ως επί το πλείστον πολύ προσιτοί και ευγενικοί με κάποιες εξαιρέσεις (οκ , παντού υπάρχουν αυτά) .

Πήγαινε στην Ιατρική εάν :

  • Αγαπάς την ιδέα του να είσαι ένας αιώνιος μαθητής/τρια με πρόγραμμα και φιλοδοξίες
  • Είσαι διατεθειμένος/η να αφιερώσεις πολλές ώρες διαβάσματος σε απαιτητικά (αλλά πραγματικά συναρπαστικά) μαθήματα που αφορούν τον άνθρωπο , τη ζωή , την αρρώστια

ΜΗΝ πας Ιατρική εάν :

  • Πιστεύεις πως θα βγάλεις πολλά χρήματα με λίγο κόπο
  • Σε πίεσαν οι γονείς σου επειδή είσαι καλός/η μαθητής/τρια αλλά εσένα για αλλού χτυπάει η καρδούλα σου ! ( σε αυτή την περίπτωση , ακολούθησε το όνειρό σου και μην γίνεις άλλος ένας δυστυχισμένος γιατρός … ΠΛΙΖ γεμίσαμε απο αυτούς δεν νομίζεις ; )
  • Απλά θες να “βοηθήσεις” τους ανθρώπους ( για να ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ : εννοώ πως πολλά παιδιά έρχονται … όπως και εγώ … στην ιατρική με το όνειρο του αλτρουισμού ! Έλα όμως που … ΔΕΝ αρκεί … διότι θέλει πείσμα και μεράκι ! Αν τα έχεις αυτά , με γεια σου με χαρά σου καλώς να σε δεχτεί η πανέμορφη ιατρική επιστήμη αλλιώς … πιστέψέ με , υπάρχουν χιλιάδες άλλα επαγγέλματα που θα σε κάνουν χαρούμενο/η με το να βοηθάς τους ανθρώπους γύρω σου ! )

-Ανώνυμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.