Ιστορικό Αρχαιολογικό ΕΚΠΑ

Ιστορικό Αρχαιολογικό ΕΚΠΑ :

1) Βρίσκομαι στο Α Εξάμηνο

2) Μαθήματα : Εύκολα προς μέτρια -σίγουρα 3ο, 4ο δυσκολεύουν, αλλα αν σε ενδιαφέρει αυτό, παπαγαλία δεν υπάρχει. Τα μαθήματα είναι πολύ ενδιαφεροντα. Ειδικά αν σου αρέσει η ιστορία, μαθαίνεις πολλά που δεν είχες καν φανταστεί στο σχολείο. Τα αρχαιολογικά είναι πολύ ενδιάφεροντα, ειδικά αν είσαι της δράσης. Γενικά, θα σου φανούν ενδιαφέροντα όλα τα μαθηματα, αν σου αρέσουν τα ταξίδια, η τέχνη ή έχεις κάποιο κόλλημα με μια ιστορική περίοδο.

3) Εχεις τα ιδια επαγγελματικα δικαιώματα με τους φιλολογους (οποτε διδάσκεις σε σχολεία). Ως αρχαιολογος μπορεις να δουλεύσεις στην εφορεία αρχαιοτήτων με σύμβαση ή όχι, αν και οι περισσότεροι είναι με σύμβαση.  Ως ιστορικός μπορείς σε Αρχεία (εφημερίδες, κρατικά κτλ). Ως αρχαιολογος/ιστορικός τέχνης/ ιστορικός μπορείς να δουλεύσεις σε ιδιωτικά/δημόσια μουσεία. Επίσης, σε ερευνητικά κέντρα στο εξωτερικό. Τέλος, σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα μετά από διδακτορικό. Μεταπτυχιακό γενικά είναι απαραίτητο (ειδικεύεσαι σε μία περίοδο ή σε ένα υλικό και πολλά άλλα) και για αρχαιολογία βοηθά η εμπειρία. Επίσης, για αρχαιολογία βοηθούν και οι γνωριμίες, κακά τα ψέματα, αλλά αν το παλεύσεις με σκληρή δουλειά/βαθμούς, τα καταφερνεις. Επιπλέον, όχι δε βγαίνεις συντηρητής και για να γίνεις ξεναγός χρειάζεσαι κατατακτήριες.

4) Παρακολουθώ όλα τα μαθήματα.

5) Οι περισσότεροι καθηγητές είναι καλοί (πάντα υπάρχουν και κάποιοι βλαμμένοι). Τα παιδιά της σχολής μου είναι πολύ εντάξει και έχουν καλό χιουμορ 🙂 Επίσης, αν σου αρέσει το αντικείμενο και κολλάς στα μόρια/επαγγελματική αποκατάσταση/τι θα πει ο κόσμος, πιστέυω ότι αξίζει να το προσπαθήσεις -εγώ δε μετάνιωσα στιγμή γιατί όλα τα μαθήματα πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέροντα (αν δεν υπήρχε κορόνα, θα κάναμε και ταξιδάκια) και βρήκα άτομα τρελά σαν εμένα! 

Πρωτοετής Φοιτήτρια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.