ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ , Κομοτηνή

ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ (ΚΟΜΟΤΗΝΉ)

Είμαι 18 χρονών και φοιτώ στο 2ο εξάμηνο του τμήματος επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού. Το τεφαα Κομοτηνής είναι εδώ και κάποια χρόνια το καλύτερο της Ελλάδος, κάτι που ευτυχώς γνώριζα και το έβαλα 1η επιλογή στο μηχανογραφικό. Όταν ανέβηκα στην πόλη, ευχάριστα το επιβεβαίωσα ιδίοις όμμασι. 

Τα μαθήματα είναι όλα πολύ ενδιαφέροντα ωστόσο κάποια από αυτά είναι απαιτητικά καθώς προσεγγίζουν την ιατρική. Παρ ’όλα αυτά δεν απαιτείται να προκατέχεις σπουδαίες γνώσεις μιας και όσα χρειάζονται τα διδάσκουν οι καθηγητές. Ωφέλιμο όμως είναι για τον καθένα ξεχωριστά να γνωρίζει πχ βασικά πράγματα βιολογίας γενικής κατεύθυνσης α’ και β’ λυκείου. Από το 3ο εξάμηνο προσφέρονται μαθήματα επιλογής τα οποία είναι επίσης αξιόλογα. Προσωπικά δεν έχω χάσει καμία διάλεξη και η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι πως αυτό με έχει βοηθήσει να ανταπεξέλθω με επιτυχία στην εξεταστική.

Οι καθηγητές είναι πολύ συνεργάσιμοι και δείχνουν κατανόηση για τις καταστάσεις που βιώνουμε. Είναι πρόθυμοι να λύσουν απορίες και να δώσουν απαντήσεις σε ό,τι μας απασχολεί. 

Σε ό,τι αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση ισχύει ότι και με τα άλλα επαγγέλματα. Υπάρχει κάποιος κορεσμός  αλλά είναι στο χέρι του καθένα πως θα εφοδιαστεί και θα λειτουργήσει. Έχοντας πτυχίο τεφαα μπορείς να εργαστείς σε σχολεία, σε γυμναστήρια, σε αθλητικές κατασκηνώσεις, σε ομίλους, ομάδες, ξενοδοχεία, φυσικοθεραπευτήρια, κέντρα αποκατάστασης, ως personal trainer ή να ανοίξεις δικό σου γυμναστήριο.

Το τμήμα επίσης προσφέρει μεταπτυχιακά, διδακτορικά και έχει τη δυνατότητα Erasmus. 

Στην παρούσα φάση τα μαθήματα διεξάγονται μέσω teams κάτι που δυσκολεύει την υλοποίηση των αθλημάτων καθώς μένουμε αποκλειστικά στη θεωρία αυτών.

Όσο πρόλαβα από φυσική παρουσία ( 2 εβδομάδες) στη σχολή, διαπίστωσα πως οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές, οι χώροι μεγάλοι, καθαροί και προστατευμένοι, ενώ προ των πυλών είναι και η δημιουργία ενός νέου πολυχώρου.  Η πανεπιστημιούπολη βρίσκεται έξω από την πόλη διατίθεται όμως δωρεάν λεωφορείο για  τη μετακίνηση των φοιτητών. Επίσης υπάρχει λέσχη για τη σίτιση των φοιτητών όπου προσφέρονται δωρεάν πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό. Σε γενικές γραμμές το φαγητό είναι αρκετά αξιοπρεπές.

Στην πόλη έμεινα μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου και είμαι πολύ ευχαριστημένη από αυτήν. Είναι μικρή σε μέγεθος, όμως έχει αρκετά πράγματα να κάνεις. Όλα είναι κοντά μεταξύ τους και έτσι δεν είναι δύσκολο να τη μάθει κανείς. Τα ενοίκια κυμαίνονται σε λογικά πλαίσια και γενικά η Κομοτηνή είναι προσαρμοσμένη στον ρυθμό των φοιτητών, καθώς η οικονομία της στηρίζεται σε αυτούς.

Αναστασία Ροκαδάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.