Φιλολογία , ΑΠΘ

Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια φιλολογίας του ΑΠΘ. Αισθανόμουν εδώ και χρόνια την επιθυμία να ασχοληθώ με αυτό το αντικείμενο, πράγμα που η σχολή επιβεβαίωσε! Καθώς είμαι πρώτο έτος, δεν έχω μπει πότε μέσα στο πανεπιστήμιο, όλα τα μαθήματα τα παρακολούθησα μέσω του υπολογιστή μου και μάλιστα τώρα διανύουμε εξεταστική περίοδο, επομένως και τα μαθήματα τα έδωσα διαδικτυακά. Από την – έως τώρα και αν μπορεί να θεωρηθεί – εμπειρία μου, θα σας πω ότι οι περισσότεροι καθηγητές είναι βοηθητικοί και επεξηγηματικοί (πάντα υπήρχαν και υπάρχουν εξαιρέσεις) και τα μαθήματα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Τα μαθήματα του Α’ Εξαμήνου ήταν τα εξής (6): Λατινικά (τμήμα αρχαρίων διότι στη Γ’ Λυκείου η γενιά μου εξετάστηκε στην κοινωνιολογία), Εισαγωγή στη μεσαιωνική ελληνική φιλολογία, Εισαγωγή στη Νεοελληνική Λογοτεχνία, Εισαγωγή στην αρχαία ελληνική λογοτεχνία, ένα μάθημα αρκετά κοντά στα αρχαία της Γ’ Λυκείου στο οποίο μελετήσαμε κείμενα του Ηροδότου, Θουκυδίδη, Πολύβιου, Αρριανού, Γλωσσολογία.

Για όσους αγαπούν το αντικείμενο και θέλουν να ασχοληθούν εκτενώς με τα φιλολογικά μαθήματα, σας πληροφορώ ότι η σχολή θα σας φανεί τρομερά ενδιαφέρουσα. 

Η ύλη των μαθημάτων δεν είναι υπέρογκη, επομένως με οργάνωση και σωστό προγραμματισμό θα μπορείτε να αντεπεξέλθετε. Θα αποκτήσετε πολύπλευρη γνώση η οποία θα βοηθήσει στην καλλιέργειά σας αλλά και στην επαγγελματική σας πορεία. 

Όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση, σε γενικές γραμμές γνωρίζουμε την κατάσταση της χώρας μας και τη δυσκολία να διοριστεί το πλήθος των φιλολόγων. Ωστόσο υπάρχουν και σύγχρονοι τρόποι εργασίας, που αφορούν μεταφράσεις κειμένων κλπ (δεν το γνωρίζω ακριβώς, μπορείτε να το αναζητήσετε). 

Αν σας ενδιαφέρει όμως η επιστήμη αυτή, μπορείτε να ακολουθήσετε και ακαδημαϊκή πορεία, να γίνεται ερευνητές κλπ. Συνεχίστε να προσπαθείτε και μην εγκαταλείψετε τα όνειρά σας!

Πρωτοετής Φοιτήτρια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.