Σχολή Δοκιμών Λιμενοφυλάκων

Καλησπέρα , φοιτώ στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων στο δεύτερο έτος!
Η σχολή αυτή μπορεί να λειτουργεί μόνο τα τελευταία 2 χρόνια μέσω πανελληνίων αλλά έχει καταφέρει να διαμορφώσει ένα αξιόλογο πρόγραμμα σπουδών με κάλυψη σχεδόν όλων των αντικειμένων του λιμενικού. Η ακαδημαϊκή φοίτηση διαρκεί 2 χρόνια και ένα εξάμηνο πρακτική πριν ονομαστείς.

Τα μαθήματα κυμαίνονται από απλά έως υψηλής δυσκολίας αναλόγως με την κατεύθυνση που είχες στο λύκειο, την όρεξη για μελέτη και φυσικά την επιλογή της ειδικότητας σου στο δεύτερο έτος. Οι ειδικότητες είναι αρμενιστές (δηλαδή αυτοί που βρίσκονται στη γέφυρα του πλοίου), μηχανικοί και ηλεκτρολόγοι. Πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών και πλήρη ανάλυση των μαθημάτων μπορεί να βρει κανείς στο hcg.gr επιλέγοντας σχολές και σχολή Λιμενοφυλάκων (μπορείτε και πάνω στο άρθρο να πατήσετε στα μπλε γράμματα και να σας ανοίξει κατευθείαν το link ) .

Ως προς την στρατιωτική εκπαίδευση είναι μέτριας δυσκολίας χωρίς την τρέλα και την υπερβολή άλλων σχολών. Το μόνιμο προσωπικό είναι αξιόλογο και βοηθά ιδιαίτερα στη σταδιακή εναρμόνιση με το επάγγελμα, ενώ οι καθηγητές είναι από πολίτες έως ανώτατοι αξιωματικοί όλοι πλήρως καταρτισμένοι στα μαθήματα που διδάσκουν.

Δευτεροετής Φοιτητής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.