Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας

Είμαι πρωτοετής δόκιμος αστυφύλακας, δηλαδή ειμαι σπουδαστής στις αστυνομικές ακαδημίες οποτε κατέχω μια σχετική εμπειρία.

Οι αστυνομικές ακαδημίες χωρίζονται σε σχολές :

• Την σχολή αξιωματικών ελληνικής αστυνομίας (αντίστοιχη Ευελπίδων)

Την σχολή αστυφυλακων ελληνικής αστυνομίας (αντίστοιχη ΣΜΥ).

Η σχολή αξιωματικών είναι τετραετούς φοίτησης και βγαίνεις αξιωματικός ενώ η σχολή αστυφυλάκων είναι δυόμισι χρόνια φοίτησης και βγαίνεις υπαξιωματικος (με το πέρασμα αρκετών ετών γίνεσαι και από εδω αξιωματικός). Τοσο η μια οσο και η άλλη σχολή έχουν εχουν έντονα στοιχεία στρατιωτικής ζωης, δηλαδή υπάρχει υπάρχει στρατιωτική εκπαίδευση,εκπαίδευση στην μέθοδο των νομων και φυσικα αστυνομική εκπαίδευση. Οποτε αυτές οι σχολές πέρα των μαθημάτων σε συγκεκριμένες ώρες δεν έχει κανένα άλλο κοινό στοιχείο με τα πανεπιστήμια. Ουσιαστικά μαθαίνεις να συμβιώνεις με τους υπόλοιπους συναδέλφους, ανέχεσαι τις δύσκολες συνθήκες (καψόνια, πίεση κτλ) και γενικότερα τηρείς την πειθαρχία που απαιτείται .Βέβαια η πίεση που υπάρχει στις αστυνομικές ακαδημίες ειναι λιγότερη σε σχέση με αυτούσιες στρατιωτικές σχολές (όπως Ευελπίδων,ΣΜΥ κτλ) .

Οι δόκιμοι όπως αποκαλούνται οι σπουδαστές των σχολών πληρώνονται μηνιαία στο ύψος των 280€ διότι πέραν της εκπαίδευσης τους εκτελούν και υπηρεσίες εβδομαδιαία.

Αριστομένης Αλειφέρης 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.