Τμήμα Φιλοσοφίας , ΕΚΠΑ (Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Τμήμα Φιλοσοφίας, ΕΚΠΑ : Προκειται για ενα νεοϊδρυθέν τμήμα που δημιουργήθηκε μετά την κατάτμηση του παλιου ΦΠΨ (ΦΙΛΌΣΟΦΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ),που δεν υπάρχει πια. Το τμήμα αποσκοπεί στην σπουδή της Φιλοσοφίας και στην γνωριμία με όσο το δυνατόν περισσότερα φιλοσοφικά ρεύματα ή φιλοσοφικές “σχολές”,ωστόσο είναι ένα τμήμα που παρέχει ένα εύρος μαθημάτων και από άλλα τμήματα. Περιέχει αρκετά μαθήματα αρχαίων, νέων ελληνικών, λατινικών, ιστορίας,γλωσσολογία,αλλά και ψυχολογιας και παιδαγωγικής. Το πτυχίο πρακτικά σου δίνει όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα ενός φιλολόγου,ωστόσο επειδή πρόκειται για ένα ευρύ πεδίο, κάποιος μπορεί μα εξειδικευτεί μετέπειτα σε τομείς που δεν φαντάζεται καν (ενδεικτικά παραθέτω παραδείγματα : master in Philosophy and management, master in Data Ethics, master in Artificial intelligence and ethics, φιλοσοφία των μαθηματικών κλπ κλπ). Ωστόσο, θα πρότεινα τη σχολή αυστηρά και μόνο σε άτομα που όντως αγαπούν τη φιλοσοφία,καθώς πρόκειται για μια σχολή που έχει αρκετά μαθήματα φιλοσοφίας (7 υποχρεωτικά έως το 3ο έτος και μετά ξεκινάνε οι επιλογές).

Επίσης, είναι από τη φύση της η φιλοσοφία ένας τομέας που θέλει αρκετή υπομονή και αρκετό ψάξιμο, οπότε δε θεωρώ ότι είναι μια σχολή που κάποιος που έτυχε να βρεθεί εκεί θα μπορέσει δυνητικά να ανταπεξέλθει. Για αυτό την προτείνω μόνο στους λάτρεις της Φιλοσοφίας.

Πέραν αυτών, να πω πως οι καθηγητές ως τωρα είναι πάρα πολύ καλοί, πολύ εξυπηρετικοί και καλοσυνάτοι και κοντά στους φοιτητές. Είναι μια σχολή που έχει αρκετό μέλλον στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο ,έστω κι αν δε της φαίνεται. Και για κλείσιμο,θα αναφέρω πως  εμένα προσωπικά, μου άλλαξε την κοσμοθεωρία σε πολλούς τομείς, μέσα σε ένα εξάμηνο ήδη κατάφερε η σχολή να με αλλάξει και να με κάνει να σκέφτομαι ορθότερα και βαθύτερα. Είναι μια σχολή που σίγουρα αξίζει. Δεν είναι απαραίτητο το υπόβαθρο στη φιλοσοφία,το μόνο προαπαιτούμενο είναι να σου αρέσει και να έχεις όρεξη και μεράκι να ασχοληθείς.  

 (Πρωτοετής φοιτήτρια) 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.